Русе ще бъде част от шестото издание на състезанието по икономично шофиране на товарното подразделение на „Волво“, което тази година ще се проведе под името Fuel Race С21. Градът ще бъде домакин на квалификационен кръг, който ще се проведе на 25 и 26 май в базата на „Ив Комерс“ на пътя Русе-Бяла. Победителят в националния кръг ще спечели ВИП пътуване за двама до Гьотеборг - родния град на „Волво“ и ваучер за оригинални продукти от колекциите на „Волво Трукс“.
В надпреварата може да участва всеки шофьор с валидна книжка и категория за правоуправление C+Е. Двамата най-добри участници от всеки град ще формират групата от 16 финалисти, които ще се борят за титлата Шампион по ефективно шофиране на България на националния финал през първата половина на юни.
„Правилата на състезанието са прости и ясни - възможно най-нисък среден разход на гориво, постигнат за най-кратко време. Но в действителност фокусът не е само това. Ефективното шофиране изисква оптимално оползотворяване на ресурса на камиона, както и отговорност към себе си, автомобила и останалите участници в движението. И накрая, но не на последно място, освен постигане на максимална производителност, икономичното шофиране води и до по-малко емисии СО2“, обясни Иван Зънзов, директор продажби на камиони „Волво“.