Бившият русенски футболист Стоян Младенов бил готов да помогне с инвестиции по възстановяване на футболната база „Локомотив“, научи „Утро“. Юношата на клуба живее близо 20 години в САЩ, където създаде семейство и има собствен бизнес. Той е син на известния в близкото минало вратар на „Дунав“ Игнат Младенов.
Стоян бе един от най-техничните играчи с фланелката на „Локо“. След като заигра твърде млад за мъжкия отбор, направи добра кариера в „Етър“ /Велико Търново/, а после записа няколко много добри сезона като футболист на „Рочестър Ринос“ в САЩ. През 2003 година пък подписа договор с авторитетния австрийски клуб ЛАСК. След като сложи край на кариерата си, се установи трайно в Америка. 
Според наши източници Стоян Младенов бил силно заинтересован да направи безвъзмездни вложения за възраждане на марката „Локомотив“ /Русе/. Той дори се свързал с ръководството на клуба, за да разбере какво всъщност трябва да се работи по базата и какво може да се направи на първо време. 
От 22 април обектът бе върнат на „Спортни имоти“, след като концесионният договор с ФК „Аристон“ не бе подновен. Заради безвремието от няколко месеца, в които не знаеше кой ще продължи да се грижи за базата, основните терени са в много лошо състояние. За ремонт са също баните и съблекалните.
По информация на „Утро“ има планирани общински средства за възстановяване на базата. Ако това е така и ако Младенов-младши помогне, наистина може да се очаква, че тя ще бъде съживена за нови добри дни.