Представители на румънско-американски фонд са посетили летището край село Щръклево и са обявили, че според тях то може да се превърне в логистичен център. Тази новина се появи в неделя в множество сайтове, придружена от снимки от пистата на делегацията в компанията на кмета Пенчо Милков и на зам.-кмета по икономика и международно сътрудничество Златомира Стефанова. Илюстрацията с кратък текст бе поместена и в „Утро“.          

По наша информация обаче, конкретни намерения на потенциалния инвеститор изобщо не са споменавани. А около посещението му в Щръклево цари мистерия, тъй като в Общината са в неведение откъде е изтекла информацията и кой и как е успял да ги снима на летището, тъй като с тях не е имало журналисти.
Зам.-кметът Златомира Стефанова обясни за „Утро“, че посещението на хората от румънско-американския фонд е било рутинно, такива срещи администрацията прави постоянно и не е съобщила за него, тъй като е липсвала всякаква конкретика. Тя бе категорична, че думите „логистичен център“ изобщо не са били споменавани, мисията на гостите е била чисто опознавателна и те не са отправили каквито и да е предложения. 
Мистерията се усилва от факта, че за превръщането на летище Щръклево в логистичен център вече има намерение, обявено още през миналата година от дружеството „Еонметалл България“, в което участие имат инвеститори от Малайзия, САЩ и България. През януари то получи и сертификат за инвеститор клас „А“. Докато това стане обаче, предварителното съгласие на Общинския съвет за продажба на летището изтече и сега трябва да бъде гласувано наново, след като дружеството го внесе за втори път. И сега отникъде изведнъж се появява конкуренция - поне на думи - в лицето на друг чуждестранен инвеститор.
Златомира Стефанова обясни, че в последните месеци с „Еонметалл България“ са проведени множество срещи и дружеството поддържа намерението си за изграждане на логистичен парк на терена на летището. Очаква се фирмата да внесе необходимия пакет документи, от които да станат ясни всички детайли по техния инвестиционен план. След което актуализираното предложение да бъде внесено в Общинския съвет.