Мотористите от почти всички русенски мотоклубове, свободни мотористи и гости от други градове се събраха в събота на паркинга на Мол Русе, дадоха старт на мотосезона с почетна обиколка на града.
В шествието се включиха близо 300 мотора. Звездите на шоуто бяха два истински двуколесни униката, докарани в България преди две седмици от Огнян Савчев от Чикаго и дъщеря му. И все пак превес имаше първият.
„Моторът е „Big Dog“, K9 модел, custum изпълнение, боядисван е в Уисконсин. Двигателят е 1926 кубика, задна гума 330, със 170 коня мощност. В България има само още един. Уникалното е боядисването му, което струва 5000 долара, а седалката е оригинална крокодилска кожа. Играчка, с която обичаме да се забавляваме. Другият мотор е „Indian Chieftain“, стандартно изпълнение, 2017 г. Той е стандартното 1811 кубика, около 150 коня, много удобен круизер за дълъг път. За мен няма по-удобен мотор“, сподели Огнян Савчев.
Мотористите си пожелаха най-вече да са живи и здрави. „Същото желаем и на останалите участници в движението. И да гледат  в огледалата по два пъти“, каза Иван Петров от клуб „Дунавски братя“.
След почетната обиколка желязната колона се отправи с полицейски ескорт към Ряхово, където волните ездачи красивите им спътнички отпразнуваха началото на сезона.