Състезателите на „Юнак“ /Русе/ донесоха на България златен и два сребърни медала от европейското първенство за мъже и жени във Варшава. 
„Седмица преди първенството мечтаех за момента, в който ще развея българския флаг и отново ще чуя химна. Знаех, че ще ми бъде трудно много, но излязох като на война. Нямах никакви притеснения за финала“, заяви четирикратната вече европейска шампионка Биляна Дудова. 
В схватка за златото тя победи рускинята Вероника Чумикова. 
Дудова говори за трудностите при възстановяването си от коронавирус. 
„Физически и психически не бях готова да се върна за големите състезания. Трябваха ми 4-5 месеца. На „Дан Колов“ вече бях себе си, на европейското също бях сигурна във формата си. Щастлива съм, че показах коя е Биляна“, заяви звездата на „Юнак“. 
„Този медал е за най-близките ми хора. Минах през много лишения. Радвам се, че успях“, каза вицешампионът Мирослав Киров.
„Изпуснахме още два медала. Съдийството беше под всякаква критика - истинска война на лобита“, бе категоричен старши треньорът на националния отбор за мъже Валентин Ангелов.
А русенското участие във Варшава приключи с вицетитла на Юлияна Янева. Във финала на 72 килограма тя отстъпи с 3:6 пред украинката Алла Белинска.