Футболистите на „Дунав“ победиха „Доростол“ в Русе с 2:0 и с актив от 39 точки изместиха „Устрем“ /Дончево/ от седмото място в първенството на Североизточната Трета лига. Двубоят в „Здравец“ изненадващо се игра пред публика. Разрешението за хора по трибуните бе дадено в петък вечерта и въпреки малкото време до мача на стадиона се събраха повече от 400 души. 
Дунавци поведоха с гол на Джан Хасан в 3-а минута. Много активният офанзивен полузащитник реализира попадението след подаване от Симеон Иванов. Момчетата на треньорите Мартин Цирков и Ивайло Кирилов можеха бързо да удвоят преднината си, но изстрел на Преслав Петков прати топката в гредата.
И през второто полувреме удар на влезлия като смяна Дани Бонев се отби в един от стълбовете но вратата на гостите.
Втората част започна като първата - с почти пълно превъзходство на русенските футболисти. Те вкараха и гол чрез Симеон Иванов, но той бе отменен заради засада. След това едно попадение на „светлосините“ не бе зачетено.
Повторен дебют за „Дунав“ в 75-а минута направи юношата на клуба Йордан Димитров. Той имаше шанс да се разпише почти веднага след влизането си в игра, но бранител на „Доростол“ изчисти топката от голлинията. И все пак Димитров бе точен в 87-а минута от дузпа, свирена за фаул срещу Джан Хасан.
По програма „Дунав“ трябваше да гостува в неделя на „Черноломец“ /Попово/. Ръководството на Зоналния съвет на БФС във Варна обаче изтегли двубоя за събота. 
„Дунав“ Русе: Винченцо Ангелов, Мерт Тасим, Василен Марков, Преслав Папарков, Димитър Тодоров, Диян Димов, Симеон Дочев /62-Албер Силвиев/, Огнян Николов /75-Константин Митев/, Джан Хасан, Преслав Петков /80-Дани Бонев/, Симеон Иванов /75-Йордан Димитров/.