Състезателят на „Юнак“ /Русе/ Мирослав Киров остана със сребърен медал на европейското първенство по свободна борба във Варшава. Във финала за категория до 74 килограма Мирослав не оказа почти никаква съпротива на дагестанеца със словашки паспорт Таймураз Салказанов и загуби с технически туш.
Шанс за Киров бе, че се падна в по-слабия поток. Салказанов беше в далеч по-трудния, където трябваше да се справя със звездата на световната борба Франк Чамизо - кубинец с италианско гражданство, който е два пъти световен и четири пъти европейски шампион. 
„Юнак“ прати втори човек във финален двубой. Трикратната европейска шампионка Биляна Дудова победи на полуфинала с 2:1 беларускинята Писаренко, а в борбата за златото в категория до 59 килограма ще се срещне с рускинята Чумикова.
Георги Вангелов остана пети. В схватка от малкия финал той отстъпи с 2:4 срещу състезаващия се за Полша руснак Едуард Григориев.
Първенството започна зле за състезателките на „Юнак“ Сезен Белберова и Мария Оряшкова. 
Сезен /55 килограма/ падна с технически туш от рускинята Сталвира Оршуш /0:11/, а Мария /76/ не показа никаква воля за победа в борбата с французойката Синтия Вескан - 0:10. 
Все пак Белберова ще продължи на репешаж срещу украинката Кристина-Зоряна Демко, тъй като Оршуш се класира за финала и изтегли българката в зоната на поправките. Ако Белберова победи Демко, ще „играе“ за бронзов медал срещу нидерландката Джесика Блашка.

Вальо Ангелов: Радвам се
за медала на Миро Киров

Треньорът в „Юнак“ и селекционер на националния отбор по свободна борба Валентин Ангелов смята, че нашите национали са можели да спечелят поне още два медала. 
„Микяй Наим се бори за бронза с украинеца Керимов, когото е надвивал много пъти на лагери, но сега не успя. Георги Вангелов също не беше така убедителен. Все пак това не е и неговата категория, той се бори в по-долната, някои състезатели бяха физически по-здрави от него. Голямата ни цел е Олимпиадата. Особено съм щастлив за Мирослав Киров. Най-после и той имаше късмет в жребия и с едни хубави борби стигна до първия си финал. Освен това не беше и в оптималната си форма. Имаше травма, заради която пропусна „Дан Колов“, подготовката му се накъса. За щастие, на европейското успя да покаже най-доброто от себе си“, заяви Ангелов.