Горящи автомобили на ул.“Плиска“ пред блок „Орфей“ в Русе вдигнаха миналата нощ огнеборците на крак. Палежът е бил умишлен и е извършен малко преди 3.30 ч. По думи на очевидци огънят е тръгнал от паркирано пред входа БМВ и обхванал и намиращия се наблизо опел. И по двете коли има тежки поражения.
Съседи от блока разказват, че лумналите пламъци са били толкова силни, че са им попречили да излязат от входа и да преместят автомобилите си. От високата температура е пострадал и трети автомобил - БМВ, но без сериозни щети. На място са били изпратени два екипа на пожарната.
Видеонаблюдението на съседен офис е заснело човека, който умишлено е запалил БМВ-то. Пред блока няма улично осветление, но пред фирмения офис е монтирана лампа, която светва при движение. Към момента извършителят е разпознат от 26-годишната собственичка на БМВ-то и е посочен на разследващите. Младата жена споделя, че това е бившият й приятел, мъж на 30 години, криминално проявен и известен на полицията покрай заниманията му с пласиране на наркотици. Именно това била причината тя да се раздели с него преди около година, но след това нееднократно е била заплашвана и тормозена от някогашния си любим, който дори веднъж нахлул насилствено в апартамента й.
Полицията изяснява случая.