Курс към привличане на по-опитни футболисти ще предприеме ръководството на ФК „Дунав“, призна пред „Утро“ говорителят на „светлосините“ и отговорник по стратегическото развитие на клуба Деян Йорданов.
„Ще продължим да разчитаме на младите ни момчета, но е очевидно, че отборът се нуждае от повече рутина. Ще разкрия, че даже водим разговори отсега с по-опитни играчи. На този етап няма как да цитирам каквито и да е имена. Освен това нека да не говорим предварително за нероден Петко. Подсилването на отбора зависи и от това с какъв бюджет ще разполагаме през лятото и преди началото на следващия сезон“, каза Йорданов.
„Утро“ го попита и какъв е коментарът му за играта на отбора при равенството от 1:1 срещу „Светкавица“ в Търговище.
„Не съм човек, който би иззел функциите на спортно-техническия щаб за анализ. Бих си позволил да изкажа лично мнение, а то е, че като характер и битка тимът стои много по-добре от есента. Имаше агресия и твърдост в играта на момчетата. Имаше желание, всички се раздадоха според възможностите си. Очевидно е, че проблемите са по-сериозни, когато говорим за липса на креативност. Нуждаем се от човек в средата на терена с конструктивни функции“, подчерта Йорданов.
И добави, че спортно-техническият щаб разглежда вече принципната идея за подсилване на отбора в тази зона на игрището. Дори били водени начални преговори с подобен тип футболист.