Немският фармацевтичен гигант „Допелхерц“ и футболен клуб „Дунав“ подписаха спонсорски договор. „Утро“ първи съобщи миналата седмица за подготовката на такъв контракт, но по молба на клубното ръководство спести името на новите партньори.
По силата на договора компанията, известна по целия свят с продуктите си за здравословен начин на живот, ще подсигури клуба със свои медикаменти от най-висок клас. Новото партньорство ще покрие ключов момент в развитието на младите футболисти за поддържане на спортната им форма. Брандът „Допелхерц“ на „Куайсер Фарма“ е една от най-харесваните и предпочитани марки от елитните спортисти на Германия и други държави. 
Добрата за дунавци новина идва след равенството от 1:1, което представителният отбор записа като гост на вицелидера „Светкавица“ /Търговище/.
Ето какви резултати се получиха в другите мачове от кръга: „Септември“ /Тервел/-“Черноломец“ /Попово/ - 0:0, „Доростол“-“Черноморец“ /Балчик/ - 0:3, „Спартак“ /Варна/-“Тополи“ - 3:0, „Спортист“ /Генерал Тошево“-“Лудогорец 3“ - 3:3, „Интер“ /Добрич/-“Ботев“ /Нови пазар/ - 0:1.
След този кръг „Дунав“ е осми с 36 точки. 

Юношите загубиха с 1:3
мача срещу „Черноморец“

Футболистите на „Дунав“ до 17 години загубиха с 1:3 мача си като гости на „Черноморец“ /Бургас/. Резултатът на полувремето беше 0:1. Русенският тим е на осмо място с 22 точки и кръг преди края на редовния сезон е ясно, че ще играе баражни мачове за оставане в състава на Елитната юношеска лига.
Дунавци с момчетата си до 15 години отстъпиха срещу „Черноморец“ с 0:1. Отборът на треньора Илиян Памуков обаче е шести с 29 точки и над него не виси заплахата от изпадане.