Обвиненията във вземането на девет подкупа младши автоконтрольор в група „Охранителна полиция“ в сливополското районно управление на полицията Емил Моллов беше отстранен от длъжност с решение на Окръжния съд след искане от Окръжна прокуратура. В съдебното заседание Моллов и адвокатът му сами са поискали това, за да няма съмнения, че обвиняемият може да създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.
Причината е, че на 14 април задържаният в ареста 41-годишен Емил Моллов е пуснат на свобода под парична гаранция от 6000 лева. Това обаче създава опасност той като служебно лице да повлияе на свидетели по делото, както и чрез достъпа си до служебните информационни системи да осуети събирането на доказателства, въпреки че временно е освободен от работа със заповед на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов. 
Както „Утро“ писа, Емил Моллов, командирът на отделение Борислав Борисов и младши инспекторът Назиф Ахмедов бяха арестувани след петмесечно следене от „Вътрешна сигурност“ в МВР по сигнали на рекетирани шофьори. Установено е, че по време на техните дежурства санкциите в района на Сливо поле драстично са намалели. По-късно стана ясно, че тримата, които имат повече от 20 години стаж в системата на МВР, излизали на смяна със служебни коли без камери и рекетирали предимно чуждестранни шофьори, а свои познати предупреждавали кога на пътя ще има камери. На 6 януари вечерта служители под прикритие от „Вътрешна сигурност“ им устроили капан и Борисов и Ахмедов са арестувани на място след вземане на подкуп от 30 лева от шофьор. Емил Моллов е задържан по-късно в дома му. Според  наблюдаващия делото прокурор Радослав Градев след всяка смяна тримата си разделяли по 100-150 лева.
След задържането на групата Емил Моллов не признавал за нито едно от деветте му обвинения за подкуп. През март защитникът му подаде молба за налагане на по-лека мярка заради здравословни проблеми, но Окръжният съд отказа. Жалба бе пусната в Апелативния съд във Велико Търново, но на 25 март и оттам не го пуснаха на свобода. Седмица по-късно Моллов решил да признае за подкупите. Така пред следовател и прокурор той посочил по дати за шест взети подкупа в съучастие с Борислав Борисов в периода 2 август-3 октомври 2020 година. За останалите три, за които също е обвинен, не си спомнял. 
След самопризнанията прокуратурата внесла искане в съда за освобождаваните му под парична гаранция, а в петък съдът го отстрани от длъжност.