Бъдещи шеф готвачи и топ сервитьори от цяла Северна България ще се съберат в петък в Русе, за да мерят таланти и познания в регионалния етап на състезанието по професии, организирано от Министерството на образованието и науката. Ученици от професионалните гимназии в Русе, Варна, Добрич, Плевен, Велико Търново, Габрово, Кнежа, Попово, Синдел, Провадия и Бяла, които са се класирали на вътрешния училищен кръг ще се борят за правото на участие в националния кръг, който по традиция ще се проведе в Пловдив. 
10 са участниците в състезанието на готвачите. Те ще имат задачата от цяло пиле да приготвят предястие и ястие, в които да проявят оригиналност, творчество, артистизъм. Шестима са младите сервитьори, които трябва да подготвят масата за „клиентите“ и да поднесат ястията, като обяснят кое как е приготвено и предложат бяло вино с предястието и червено с основното ястие. 
Надпреварата ще се проведе в кухнята и в салоните на ресторант „Дунав плаза“. Партньори на Професионалната гимназия по туризъм „Иван П.Павлов“ в домакинството на отговорното събитие са русенската структура на хотелиерите и ресторантьорите, Клубът на професионалните готвачи, хотел „Дунав Плаза“ и др.