Газстанцията на „Липник“ срещу завод „Найден Киров“ има нов собственик в лицето на „Инса Ойл“ - един от най-големите търговци на петролни продукти у нас. В момента обектът се преустройва и ребрандира в бензиностанция, която да предлага зареждане с всички видове горива. Очаква се тя да заработи към края на лятото.    

Досегашният собственик - русенската „М-Газ“, излиза от бизнеса с продажби на дребно, като освен обекта си на „Липник“ е продала на „Инса Ойл“ и метан станцията си в Пловдив. Според собственика й Стоян Манолов решението е взето заради драстичния спад в потреблението на метан за леки автомобили. Тенденция, която се е усилила в пандемията със спирането на множество таксита, чиито клиенти спряха да пътуват. 
„М-Газ“ обаче остава в бизнеса с доставки на природен газ на едро за фирми, където броят на клиентите и оборотите растат. Фирмата ще запази и двете си станции за зареждане с метан на камиони край „Джъмбо“ в Русе и в Ихтиман. 
„Има много фирми, които увеличават потреблението на природен газ, особено в Южна България. В Ихтиман компресорите ни са 15 000 кубика на час, продаваме по 2 млн. кубика газ месечно. В Русе оборотите не са толкова големи, но продажбите достигат 1,5 млн. кубика. Все повече фирми заменят дизеловите камиони с такива на метан, тъй като разходът им за гориво намалява наполовина, с 50% падат и тол таксите, което също е съществено перо. Идват нови европейски екологични изисквания, публичните компании ще трябва да използват транспортни средства на природен газ или електричество. Големи вериги вече изискват от доставчиците си такъв превоз. Така че ще виждаме все повече товарни автомобили на метан“, каза Манолов.