Централният нападател на „Дунав“ Александър Кирилов се върна от София, където беше на преглед заради скъсани връзки на коляното. Изключително талантливият футболист излезе преди няколко дни на терена след лечение на травма в глезена, но само след 30 минути игра в мача срещу „Черноморец“ /Балчик/ пострада отново. Въпреки че едва ли моментът бе най-подходящ, „Утро“ го потърси, за да разбере от извора какво всъщност се задава пред него. В интерес на истината той бе в завидно и мъжко присъствие на духа.

- Алекс, здравей! Мислиш ли, че футболистът на „Черноморец“ те контузи умишлено?
- Убеден съм! Той ме срита без топка. Кракът ми се поду моментално. Така се изкриви - до английската буква „G“, че не можех и не исках да го гледам. В първия момент си помислих, че е счупен. Не беше никак приятна гледка. 
- Треньорите обясниха пред „Утро“, че нарочно са те пуснали като резерва, за да те предпазят и да ти дадат възможност да се приспособиш след отсъствието от терена.
- Така е. Сега си мисля, че май избързах с това влизане в игра. Жалко, че се получи така. 
- Какво показа прегледът в София?
- Проблемът не е само в скъсани предни връзки. По коляното има и други увреждания /изрежда медицински термини/. Оказа се, че и менискусът ще трябва да се шие.
- Към кой специалист се насочи?
- Бях изпратен при един лекар, но в крайна сметка сам реших да се оперирам при д-р Тони Георгиев. Той е добър в своята област и вярвам, че ще свърши добра работа. Живот и здраве, в сряда трябва да се оперирам. 
- Много футболисти, и то от звездна величина, минаха през подобна тежка травма. Сещаме се за Върджил ван Дайк. Важното сега е да не се унива.
- Така е. Ще трябва да мина през това предизвикателство. Не мисля да се предавам или да се отказвам. 
- Разбира се. Пред тебе - убедени сме - има голямо бъдеще. Пожелаваме ти успешна операция и колкото се може по-бързо възстанавяване.
- Благодаря.