Спортно-техническият щаб на „Дунав“ ще се опита да реши проблемите си в атака с привличането на Йордан Димитров-младши. Той ще трябва да замени като централен нападател получилия тежка контузия в коляното Александър Кирилов.
Роденият през 1993 година Димитров, който тренира с отбора от известно време, последно игра за кипърски отбор. Рожбата на „Дунав“ бе част от тима, когато старши треньор бе Веселин Великов. Тогава, макар че не бе първи избор, реализира доста голове. После синът на бившия централен нападател на „Дунав“ Йордан Димитров потърси късмета си в чужбина и известно време бе футболист на малтийския „Пиета Хотспърс“.
„Чакаме жълтата му карта. Не мога да гарантирам, че тя ще пристигне до мача срещу „Светкавица“. Сигурен съм, че Димитров ще ни помогне“, каза за „Утро“ говорителят на клуба Деян Йорданов.
Той изрази съжаление, че треньорският щаб губи за дълго контузения Кирилов.
„Александър ще мине през преглед в София при трима хирурзи. Надявам се операцията му да мине както трябва и да се възстанови бързо“, обясни Йорданов.
Той разкри, че ръководството на клуба ще обяви до края на седмицата новината за подписване на два нови спонсорски договора.
„Това са компании не само от национално, но и от международно значение. Ясно е, че не става дума за милионни договори, но всяка помощ за младия ни клуб ще е добре дошла. Разговорите бяха водени доста отдавна, но изчакахме да мине време, преди да обявим успешния им завършек“, открехна леко завесата Деян Йорданов.