Делото срещу Пламен Бобоков в Окръжния съд в Русе за държане на нерегистрирани археологически обекти бе отложено за 2 юни заради заболяване на адвокатката му Ина Лулчева. 
Съдебното дирене е за пано с 50 върха на стрели и копия, оценено за около 650 лева. Според обвинението те са археологически ценности, които са идентифицирани и регистрирани според изискванията на Закона за културното наследство. Ако бъде признат за виновен, съсобственикът на „Приста ойл“ може да получи до 6 години затвор и глоба от 3000 до 15 000 лева и конфискация на имущество. 
На проведеното на 8 март разпоредително заседание по делото съдът отхвърли исканията на защитата за прекратяването му. 
„Това дело е един жалък и отчаян опит на прокуратурата с каскет и нейните двама кукловоди да ни притиснат в ъгъла, да ни тероризират и да ни накарат да мълчим. Пак повтарям, това дело е едно жалко подобие на дело. Фарс, защото просто нямат за какво друго да се хванат... Освен това аз нямам спомен как това табло със стрелички са е появило в къщата ми. Затова не изключвам вероятността някой да го е поставил в дома ми, за да ме злепостави“, каза преди да влезе в заседателната зала на съда в Русе Пламен Бобоков.
„Прокуратурата не участва в никакви поръчки, дали делото е фарс, или не, не мога да коментирам, защото той /Пламен бобоков - б.р./ е привлечен като обвиняем за деяние, което е предвидено в Наказателния кодекс, така че ако има такива твърдения, те си остават за сметка на защитата“, реагира окръжния прокурор Георги Георгиев.