Преизбраният за четвърти депутатски мандат Пламен Нунев се оттегли от двата си партийни поста. Дългогодишният лидер на ГЕРБ в областта е подал оставка като член на Изпълнителната комисия на партията, както и като областен координатор.
Заявлението е подадено още на 8 април, но беше оповестено вчера, след като добре запознатият с процесите в ГЕРБ вестник „24 часа“ съобщи, че Нунев е един от четиримата членове на партийното ръководство, които ще бъдат сменени заради слаби резултати по решение на Бойко Борисов.
Мотивите за оставката на Нунев са двете последователни изборни загуби. Първата през 2019 година, когато партията спечели в шест от осемте общини в областта, но загуби най-важния пост - кметското място в Русе, след като Пламен Стоилов внезапно остана без подкрепата на ГЕРБ. Второто поражение бе на 4 април, когато макар и само със 111 гласа „Има такъв народ“ стана номер 1 в областта и партията на Слави Трифонов спечели единствената си победа в избирателен район в страната. 
„Оттеглям се от поста, защото съм човек, който може да носи отговорност. Дал съм всичко от себе си, за да изведа структурата на ГЕРБ на едно от челните места в страната. Вече 15 години съм областен лидер, последният мохикан, който е време да се оттегли, за да има наистина промяна и да се даде път на нови лица в местната структура. Дори и да не съм вече ръководител, ще продължа да работя за партията в областта и ще помагам с всичко, с което мога. За мен партийната работа е апостолска. Резултатите от проведените избори показват, че трябва промяна - нови лица, които да вложат своята сила“, каза Пламен Нунев, който ще запази депутатското си място.
Оставката на Нунев ще бъде гласувана на Националния съвет на ГЕРБ, който ще се проведе онлайн на 11 май. Вероятно тогава ще стане ясно и кой ще поеме щафетата от него.