Русе кандидатства и за двете атракционни съоръжения, които „Уолтопия“ ще изгради в две български общини. Това ще бъдат уникални за страната възможности за нестандартно забавление, които едновременно ще развиват спортни умения и ще предизвикват емоции и възхита. 
Внимателно разгледахме възможностите на Русе и за двата атракциона, каза зам.-кметът Златомира Стефанова. И поясни, че за едното - атракцията с въжени конструкции, е необходимо доста обширно пространство от порядъка на 30 на 30 метра. Затова предлагаме това да се изгради в лесопарка „Липник“, каза Стефанова. И добави, че кметският екип се надява русенските аргументи да стават доста убедителни с информацията, че именно в лесопарка предстои световното състезание с драконови лодки, а след това и други първенства.
За другата атракция, която най-много ще забавлява децата, е избрано място в Парка на младежта. Наричат това съоръжение „Дървото“ и ние намираме, че то би се чувствало много органично сред другите дървета в градския парк, обясни зам.-кметът. 
Стефанова и колегите й смятат, че Русе е сред първите общини, които са се свързали с „Уолтопия“, след като бяха обявени намеренията за изграждането на двата невиждани досега у нас атракциона. Това е чудесна възможност за нас - в града и околностите нямаме интересни и завладяващи забавления за децата на възраст между 8 и 13 години, така че това е добър шанс, каза Златомира Стефанова. Сега предстои екипът на „Уолтопия“ да дойде в Русе и да огледа двете предложени места. Искаме да ги влюбим в нашия град, много се надяваме това да стане и русенци отново да имат повод за гордост и радост, добави тя.