Фатален удар в мивка погуби 63-годишен русенец. Смъртта му е настъпила от кръвозагуба още в четвъртък през нощта, но трупът беше открит в събота следобед.
Инцидентът е станал в двустаен апартамент на четвъртия етаж в 15-етажния блок „Лом“ в края на Парка на младежта, където Димитър Д. живеел от една година сам на квартира. Съпругата и децата му работели в чужбина. Той бил известен във високата сграда със системното си пиянство и всеки ден се връщал почерпен в жилището, където продължавал да пие и да притеснява съседите си с висока музика и удари по масата, казаха за „Утро“ жители от блока. Наскоро дори излязал сутринта за работа със синини и ожулвания по лицето, получени вероятно при падане на улицата предната нощ.
В четвъртък вечерта Димитър влязъл в банята, подхлъзнал се и си ударил тила в ръба на мивката. От главата му шурнала кръв, започнал да крещи, но тъй като вече били свикнали, никой от съседите не се впечатлил. Тогава раненият мъж тръгнал към стаята, строшил стъклото на междинната врата, легнал на кревата, като краката му били опряни на пода. Заспал и повече не се събудил.
В петък хазаите започнали да му звънят по телефона и понеже Димитър не вдигал, отишли до апартамента и се опитали да отключат вратата. Оказало се, че наемателят е сменил секретния патрон, затова разбили вратата, намерили безжизнения мъж в локва кръв и се обадили на тел.112.
От полицията потвърдиха смъртта на 63-годишния мъж, но отказаха коментар до излизане на резултата от аутопсията, която ще бъда направена днес. Тя ще търси отговор на въпроса дали починалият е бил пиян, но задачата е много трудна с оглед изминалото време от трагични инцидент до откриването му.