Наказан с условна присъда, 300 лева глоба и отнемане на книжката за година и четири месеца заради залавянето му зад волана на бутилка водка, шофьор обжалва наказанието на Районния съд, но състав на Окръжния потвърди присъдата.
Вечерта на 21 февруари 2020 година С.Й. паркирал опела си на място за инвалиди на улица „Хан Крум“ в центъра на Русе и заседнал в близка дискотека. След полунощ се върнал в колата пиян, седнал на шофьорската седалка и сладко заспал. 
Около 2.50 часа преминаващи граждани подали сигнал на тел. 112, че човек в безпомощно състояние седи в кола и не помръдва. Пристигналите на място полицаи едва успели да събудят С.Й. и да го изведат от автомобила. По-късно го описали като неадекватен и неориентиран и добавили, че около него се носел силен дъх на алкохол. Съставили му фиш за неправилно паркиране и го предупредили да намери трезвен човек, който да премести автомобила от инвалидното място.
40 минути по-късно същите полицаи минали по близката до областната полицейска дирекция улица „Хан Крум“ и видели същия опел да маневрира неуверено напред-назад в опит да се измъкне от инвалидното място. Униформените спрели непосредствено до колата и повикали колеги от КАТ. Пред тях С.Й. обяснил с надебелял език, че е изпил около литър водка. Проверката с дрегер показала 1.69 промила и шофьорът бил отведен в Първо РУ, където му съставили акт и му връчили талон за изследване, в който подсъдимият саморъчно вписал, че не приема показанията на техническото средство, както и че отказва медицинско и химическо изследване. Независимо от това, полицаите го отвели в Спешно отделение на болница „Канев“, но там С.Й. отново отказал да му бъде взета кръвна проба за изследване.
Тъй като шофирането с алкохол над 1.2 промила е подсъдно, Районият съд му наложил наказание година и половина затвор условно с три години изпитателен срок, 300 лева глоба и отнемане на книжката за 16 месеца. След потвърждаването на присъдата тя вече е окончателна.