Председателят на Младежкото обединение на БСП-Русе Нора Стефанова ще бъде единият от двамата нови общински съветници, които ще заемат местата на двама от новоизбраните депутати. Стефанова ще продължи мандата на областния лидер на социалистическата партия Пламен Рашев, а адвокат Юрий Григоров от „Да, България“ поема щафетата от Митко Кунчев, който влиза в парламента с гласовете за „Демократична България“. 
Нора Стефанова е на 26 години, бакалавър по „Финанси“ и магистър по „Банково дело“ от Великотърновският университет „Св.св. Кирил и Методий“. Завършила е и Политическата академия към Националния политологичен институт „Димитър Благоев“. Член е на БСП от 2016 година. 
Адвокат Юрий Георгиев е част от ръководството на „Да, България!“ в Русе. През 2017 година е един от кандидатите в конкурса за омбудсман на Русе, но също като останалите трима не събира нужния брой гласове.
Стефанова и Григоров ще положат клетва като общински съветници, след като Рашев и Кунчев се закълнат като народни избраници. Тъй като президентът не е издал указ за свикване на 45-тото Народно събрание, все още не е ясно дали предстоящата на 22 април сесия ще е последна за двамата дапутати или първа за техните заместници.