Решението, с което Централната избирателна комисия обяви поименно новите депутати, сложи край на объркването за втория мандат на БСП в Русе, което два дни бе подклаждано от публикации в някои от най-четените новинарски сайтове.
Първо в „Офнюз“, а след това и в „Сега“ се появи информация, че петият в листата Георги Стоилов е събрал достатъчно преференции, за да измести Пламен Рашев.
На изборите през 2017 година Стоилов беше на 10 място в листата, а БСП беше под номер 10 в бюлетината и феноменът 10/10 го изстреля в парламента. За да се предотвратят подобни случаи, този път преференциите бяха номерирани от 101 да 116. Другата промяна в изборните правила беше, че политическият асансьор се задейства при събиране на поне 7% преференции от всички гласували за съответната партия. В случая това означава 1168 лични предпочитания, а Стоилов има 1097 - със 71 по-малко от необходимото. Така в Народното събрание с червената бюлетина освен водача Крум Зарков влиза  областният лидер на БСП Пламен Рашев.
Останалите мандати се разпределят както вече съобщихме. Депутати от „Има такъв народ“ са Светлин Стоянов и Васил Георгиев, от ГЕРБ - Красен Кралев и Пламен Нунев, от ДПС - Бюрхан Абазов и от „Демократична България“ - Митко Кунчев.