Д-р Васил СЛАВОВ: „Изключително сме благодарни на всяка една протегната ръка в таза трудна за всички пандемична обстановка“

Силистренската болница получи 6 - канален ЕКГ апарат, дарение от фирма „Румедит“ ЕООД гр.Русе. Апаратът се използва за запис на електрическата активност на сърцето. Това е основен метод за диагностика на редица сериозни заболявания - като инфаркт, хронична исхемична болест на сърцето, вродени и придобити ритъмни нарушения, структурни промени на сърцето, обременяване на сърдечни кухини при клапни пороци и хипертония.

Волята на дарителя е дарението да се използва за нуждите на „МБАЛ-Силистра“ АД в борбата с разпространението на COVID-19.

„Изключително сме благодарни на всяка една протегната ръка в таза трудна за всички пандемична обстановка. Дарението, което направихте днес има не само финансова равностойност, то е признак на загриженост, съпричастност и човечност. Вие протегнахте ръка за помощ и подкрепихте медицинските екипи в работата им на първа линия, посветена на пациентите, пострадали от COVID-19. В трудни времена като тези е важно цялото общество да бъде обединено и да решава проблемите заедно. Апаратурата ще допринесе за по-доброто лечение на нашите пациенти.

Респект и благодарност към всеки един от дарителите! С Вашата щедрост и съпричастност давате сила и увереност на всички, които работят в „МБАЛ-Силистра“АД !“, заяви д-р Васил Славов –изп.директор на лечебното заведение.