"Арсенал" допусна гол секунди преди края на мача и не можа да победи "Славия" (Прага) в първия четвъртфинален сблъсък помежду им в Лига Европа. Срещата завърши 1:1. Никола Пепе откри за "артилеристите" в 86-ата минута след подаване на Пиер-Емерик Обамеянг, но в добавеното време Томаш Холеш наказа грешка в защитата на домакините и вкара така ценното попадение на чужд терен за "Славия". Това е трето гостуване в пролетните елиминации за пражкия отбор на Острова, като никой не успя да го бие - 2:0 на стадиона на "Лестър", 2:0 на терена на шотландския шампион "Рейнджърс", а сега и реми с "Арсенал" на "Емиратс". 

 

 

"Манчестър Юнайтед" спечели с 2:0 гостуването си на "Гранада". Играчите на Оле Гунар Солскяер бяха достатъчно ефективни в предни позиции и с голове на Маркъс Рашфорд в 31-ата и Бруно Фернандеш от дузпа в 90-ата минута сломиха съпротивата на своя съперник. Испанците пък могат да съжаляват, че не постигнаха по-добър резултат, тъй като бяха напълно равностойни на своя опонент и също имаха своите възможности, като удариха и една греда. Макар срещата да бе без публика заради мерките срещу COVID-19, чисто гол фен успя не само да влезе на стадиона, но и да нахлуе на терена, като за кратко прекъсна мача в 6-ата минута. Близо 20 000 души пък се изсипаха по улиците на Гранада в историческата вечер за местния отбор, По пътя към стадиона автобусът на отбора мина през море от запалянковци, излезли да покажат горещата си подкрепа. "Гранада" никога в своята история не бе играл в евротурнирите преди този сезон, а сега е сред най-добрите осем във втория по сила турнир. 

"Аякс" загуби с 1:2 от "Рома" въпреки, че имаше предимство в голяма част от срещата. Дейви Клаасен откри резултата малко преди почивката. В 53-ата минута Душан Тадич пропусна дузпа, а 4 минути по-късно Лоренцо Пелегрини изравни след груба грешка на вратаря Шел Скерпен. Ибанйес донесе победата на "вълците" в 87-ата минута. Резултатът сложи край на серия от 24 поредни мача без загуба във всички турнири за "Аякс".  "Рома" има аванс преди реваша у дома, но в предишните два кръга на турнира "Аякс" победи навън и "Лил", и "Йънг Бойс". Римските "вълци" пък са спечелили последните си четири домакинства в Лига Европа, като не вкарват по-малко от три гола в тях. Единственият отбор, който не загуби на "Олимпико" в турнира до момента, е българският ЦСКА. 

В последната четвъртфинална среща "Виляреал" победи с 1:0 "Динамо" (Загреб) като гост. Единственото попадение отбеляза Морено в края на първото полувреме от дузпа.   

Лига Европа, 1/4-финали:

Гранада - Манчестър Юнайтед 0:2
0:1 М. Рашфорд (31)
0:2 Б. Фернандеш (89) д.


Арсенал - Славия (Прага) 1:1
1:0 Н. Пепе (86)
1:1 Т. Холеш (90+4)
 

Аякс - Рома 1:2
1:0 Д. Клаасен (39)
1:1 Л. Пелегрини (57)
1:2 Р. Ибанес (87)
 

Динамо (Загреб) - Виляреал 0:1
0:1 Ж. Морено (44) д.