„Дунав“ ще се надиграва
Футболистите на „Дунав“ ще бъдат домакини в неделя от 16 часа на „Черноморец“ /Балчик/. Двата тима се срещнаха неотдавна в мач от турнира за купата на Аматьорската лига в Търговище. Тогава русенци записаха победа с 2:0, но треньорите Ивайло Кирилов и Мартин Цирков признаха, че успехът бил подпечатан с известна доза шанс.
„Няма какво да се лъжем - „Черноморец“ и „Спартак“ /Варна/ са най-добрите отбори в Североизточната Трета лига. И сега няма да бъде никак лесно. Нашите проблеми са свързани с контузията на Василен Марков. Имаме и двама наказани футболисти, които ще пропуснат мача - Джан Хасан и Симеон Дочев. Александър Кирилов е възстановен напълно, но след отсъствието му заради дълго лечение на контузия едва ли ще излезе на терена от първата минута. Нашата цел е да играем смел, атакуващ и резултатен футбол. Шанс е, че съперникът също залага на играта - за разлика от други отбори, които като че ли практикуват различен вид спорт. Ще стане интересен мач“, каза за „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
„Черноморец“ е на трето място с 42 точки, а „Дунав“ е осми с 32.
В другите мачове: „Ботев“ /Нови пазар/-“Шумен“, „Лудогорец 3“-“Интер“ /Добрич/, „Тополи“-“Спортист“ /Генерал Тошево/, „Черноломец“ /Попово/-“Спартак“ /Варна/, „Светкавица“ /Търговище/-“Септември“ /Тервел/.