Байерн Мюнхен изненадващо загуби от ПСЖ с 2:3 в първи четвъртфинален двубой на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена".

Хегемонът на Стария континент имаше тотално игрово преимущество през първата част и създаде повече голови положения, но парижани демонстрираха невероятна ефективност.

Гредата спаси "принцовете" рано-рано и още в третата минута Килиан Мбапе матира Мануел Нойер. Маркиньос удвои преди изтичането на половин час игра, но Ерик Максим Чупо-Мотинг върна надеждите на баварците в 37-ата минута.

Точно преди изтичането на час игра Томас Мюлер разпали страстите с изравнителен гол, но в средата на втората част Мбапе отново изведе своите напред. До края Байерн натискаше здраво, но не успя да изравни. Реваншът е на 13 април в Париж.

Това беше първа загуба за Байерн в Шампионската лига от март 2019 година насам. Интересното е, че в предходните си 19 двубоя в турнира баварците имаха 18 победи и едно равенство, като тази вечер те пропуснаха да станат едва вторият клуб след Манчестър Юнайтед с 20 поредни мача без загуба в надпреварата.

Бяха изминали 88 секунди, когато Люка Ернандес прати топката в мрежата зад Кейлор Навас, но намери нейната външна страна. Веднага след това бившият нападател на парижани Ерик Максим Чупо-Мотинг стреля с глава, но топката разтресе напречната греда!

ПСЖ атакува моментално и откри резултата в третата минута. Неймар беше оставен да напредна и чукна вдясно за Килиан Мбапе, който стреля право в обсега на Мануел Нойер, но вратар №1 в света изпусна топката и тя влетя във вратата му.

Европейският първенец натисна здраво и отправи поредица от изстрели, които обаче бяха блокирани или се оказваха неточни. Томас Мюлер се озова зад гърба на защитата и можеше да накаже Навас, но буквално му подаде топката след слаб шут.

В 12-ата минута ПСЖ прати топката за втори път в мрежата зад Нойер, демонстрирайки убийствена ефективност. Все пак попадението на Юлиан Дракслер не беше признато заради засада на Мбапе.

Последва смазващ натиск на баварската машина, но топката не влизаше във вратата. Навас спаси близкия удар на Горецка с глава, а след това и снаряда на Бенжамен Павар, за да се стигне и до пропуска отблизо на Чупо-Мотинг.

Преди изтичането на половин час игра хладнокръвният френски шампион удвои преднината си. Маркиньос изигра търсещата изкуствена засада германска отбрана, спря си перфектно и не остави шансове на Нойер с точен удар при втората асистенция на Неймар в двубоя.

Правдата възтържествува в 37-ата минута, когато късметът най-после заряза ПСЖ. Павар центрира остро към далечната греда, където Чупо-Мотинг показа, че може да замести доста прилично головата машина Роберт Левандовски. Нападателят засече с глава и наказа бившия си клуб.

В началото на второто полувреме и двата отбора имаха по една добра атака, а след това Навас набързо направи по навик две класни спасявания срещу Давид Алаба и Бенжамен Павар, за да отрази малко след това и снаряда на Кингсли Коман.

Секунди преди изтичането на час игра записващият много добър сезон Томас Мюлер се извиси при центриране на Джошуа Кимих и засече майсторски с глава, пращайки топката в долния ляв ъгъл - 2:2!

Байерн тъкмо надушваше обрата и в 68-ата минута блесна индивидуалната класа на Мбапе. Той напредна и много хитро промуши топката между краката на Джером Боатенг, намирайки долния лъв ъгъл. Така гостите отново излязоха напред в резултата.

Чупо-Мотинг можеше моментално да накаже ПСЖ, но ударът с пета беше блокиран, а след това той би слабо в ръцете на Навас.

Пет минути преди края Алаба отправи много тежък удар, но кълбото профуча в близост до левия страничен стълб. След това нещо подобно стори и Мюлер, но този път топката мина покрай дясната греда след рикошет.

От Байерн имаха претенции за дузпа при играта с ръка на Андер Ерера в 89-ата минута, но противоречивият испански рефер Лаос отсъди корнер, от който не произлезе нищо опасно.

Байерн Мюнхен - ПСЖ 2:3

0:1 Килиан Мбапе - 3'
0:2 Маркиньос - 28'
1:2 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 37'
2:2 Томас Мюлер - 60'
2:3 Килиан Мбапе - 68'