Читалище „Възраждане“ в село Щръклево обяви 15-ия поред литературен конкурс за млади извънстолични белетристи и поети. Както е добре известно, литературното състезание носи името на вестника, издаван в продължение на 10 години от щръклевчанина Димитър Добрев - „Светлоструй“. 
В конкурса могат да участват автори, ненавършили 45 години и живеещи извън София, като изпратят до читалището свои книги, издавани в периода 2018-2021 година. Тази година ще бъдат разглеждани книги от последните четири години, а не две, както е обичайно. Причината е, че през есента на 2019 година конкурсът не се състоя, тъй като времето беше предизборно /предстоеше вотът за местна власт/, а и в указания срок бяха изпратени твърде малко издания. 
Организаторите, които освен читалището включват също община Иваново и кметството в Щръклево, се надяват този път да има повече кандидати за литературния приз с името на единствения в България селски литературен вестник. И припомнят, че награди ще бъдат връчени в три категории: поезия, белетристика, публицистика. Крайният срок за изпращане на по два екземпляра от книгите на авторите е 10 август. Адресът на читалището е 7078, с.Щръклево, област Русе, ул.“Централна“ 40, читалище „Възраждане 1906“.