Как основните партии приемат резултатите от изборите? С този въпрос е обърнахме към областните им лидери.
Разговорите бяха проведени преди излизането на окончателните резултати. Не успяхме да се свържем единствено с ГЕРБ. И водачът на листата Красен Кралев, и подгласникът му Пламен Нунев вчера не си вдигаха телефоните, очаква се да направят изявление след излизането на окончателните данни от гласуването.     

Светлин Стоянов: Изненадан
съм - много малко ги бихме

Изненадан съм - много малко ги бихме. Ще изчакаме окончателните резултати, току виж „Има такъв народ“ е водеща сила в страната. Тогава Бойко ще ми е под рамото и ще хвана направо ревматизъм, каза бъдещият депутат от Русенска област Светлин Стоянов за неочакваното предимство на партията в Русе.
Той отказа да коментира междинните резултати от изборите, като позицията на партията му е, че ще изчакат окончателния резултат.

Пламен Рашев: Днес
Слави, утре - Азис

Наказани са класическите партии, които са във властта, независимо че лятото БСП също беше на протестите. Изненада е и резултатът на „Има такъв народ“ в Русе, както и фактът, че ВМРО стои на ръба. Днес Слави, утре - Азис. Така областният лидер на БСП и втори в листата на лявата коалиция Пламен Рашев коментира резултатите от изборите за нов парламент.
БСП ще изчака окончателните данни, за да бъде ясно мястото й в страната, каза още Рашев.
Той джентълменски поздрави своя колега в Общинския съвет Митко Кунчев за спечеления депутатски мандат с бюлетината на „Демократична България“.
„Радвам се, че един достоен човек, доказал се в своята кариера, ще влезе в парламента като представител на Русе“, каза лидерът на БСП.

Митко Кунчев: Имаме сериозен
успех на фона на местните избори

За нас е сериозен успех, че „Демократична България“ е 4-та политическа сила и в Русе, като според междинните резултати ние стигаме 10% при прогнози за  за 6-7% от гласовете. Този сериозен напредък в сравнение с по-ниските ни резултати на местните избори се дължи на усилията ни и добре подбраната ни листа, съставена изцяло от русенци и експерти в своята сфера, коментира избраният народен представител от „Демократична България“ Митко Кунчев.
Две са изненадите според бъдещия депутат: водачеството на „Има такъв народ“ в Русе и излизането на ВМРО от парламента. 
Приветствам младия вот, който получихме. По статистиките, които гледаме, си личи, че това са интелигентни млади хора, които са подкрепили участниците в листата ни, сред които също имаше много млади лица, добави Кунчев.

Константин Георгиев: Готови сме да
отстояваме вижданията на гражданите

За нас междинните резултати са положителни, очаквахме ги, предвид многото работа, която свършихме, и сме готови да отстояваме вижданията на гражданите и да превърнем Русе в града, който искаме да виждаме, коментира областният координатор на „Изправи се.БГ“ Константин Георгиев.
Като изненада той също посочи високите резултати на „Има такъв народ“ в Русе.

Дауд Ибрям: Представихме се
под очакваното в областта

Под очакваното ни е представянето ни в Русенска област. На национално ниво междинните резултати са по-скоро в рамките на нормалното, но все пак очаквахме повече. Силното представяне на формацията на Слави Трифонов и „Демократична България“ за нас не е изненада, а по-скоро израз на протестен вот срещу управлението, но повеждането на „Има такъв народ“ в Русе е изненадващо, коментира областният председател на ДПС Дауд Ибрям.
Партията ще изчака окончателните резултати и тогава ще може да направи допълнителни коментари.
В Русенска област по неокончателни данни ДПС е на шеста позиция с минимална разлика след ВМРО.

Искрен Веселинов: Дано новият месия
разочарова хората по-малко от предишните

Пожелавам на всички, подкрепили новия месия, да са по-малко разочаровани от всички месии, които минаха преди него, коментира зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, който по екзитпол данни спечели мандат в Русе, но през нощта броенето на гласовете остави партията под 4-процентовата бариера.
Резултатите все още не са окончателни, затова партията ще изчака излизането на точните гласове и проценти. Въпреки това Веселинов не скри, че определено не са очаквали този нисък резултат.
Излязохме със свършеното. Може би за тези избори по-важен е бил емоционалният ефект и така са гласували хората. Приемаме резултата, следим с внимание резултатите от секциите в Турция, защото там са нарушени редица закони и ще обжалваме. ВМРО ще продължава да отстоява българските ценности, независимо от окончателния резултат от изборите на 4 април, каза още Искрен Веселинов.