Тир помля вчера два автомобила на кръстовището в „Дружба“ в Русе и предизвика огромни задръствания. Пострадаха трима души.
Камионът с шуменска регистрация е идвал откъм Разград. На първото кръстовище между бул.“Христо Ботев“ и „Васил Левски“ е навлязъл е с висока скорост и е ударил странично лек автомобил „Ауди“ с двама души в него, идващ откъм Телевизионната кула.
При удара колата е влачена и е запратена на около 20 метра, а тирът е продължил напред и се е врязал в служебен автомобил на „Комунални дейности“. По време на инцидента служителите са извършвали монтаж на допълнителна секция на светофара.
Според разказа на Димитър Конакчиев от общинското предприятие, автомобилът им е бил маркиран с конуси и светофарите са работели. Самият той се е отървал на косъм, тъй като е бил в микробуса по време на удара. Пострадал е друг негов колега, който е откаран в болницата.
В болница в по-тежко състояние са и двамата младежи от лекия автомобил. Бащата на единия сподели какво му е разказал синът му - идвали са откъм „Дружба“, били са три автомобила и са се движили на зелена светлина, което може да бъде потвърдено и от свидетелите. Когато тирът се опитал да мине - най-вероятно на жълто, се е врязал в колата.
Предстои да се изяснят причините за инцидента, включително кой на какъв сигнал на светофара е преминал.