Артистичен подарък ще направи русенският драматичен театър на медиците от „Медика“ и „Канев“ за техния празник на 7 април, Световния ден на здравето. Лекари, сестри и други любители на театралното изкуство от „Медика“ ще могат да гледат безплатно на 6 април един от нашумелите русенски спектакли - „LOVID-19“ с Кристиана Ценкова и Ивайло Спасимиров. С това от театъра благодарят на болницата, в която са били имунизирани хората от ДТ „Сава Огнянов“. 
Лекарите от „Канев“ пък вчера получиха 60 подаръчни ваучера „Билет за двама“, с които ще могат напълно безплатно да отидат на спектакъл по избор от репертоара на театъра. 
Просто няма как да поканим и тях на 6-и, тъй като при ограниченията заради пандемията местата в салона на камерна зала „Слави Шкаров“ са само 60, обясниха от театъра. 
Новият подаръчен ваучер „Билет за двама“ бе подготвен още миналата пролет, но избухването на пандемията осуети официалното му обявяване, каза пресаташето на театъра Ивелин Пъшев. И обясни, че от вчера ваучерът вече е в продажба и може да бъде закупен от касата на театъра.