Клубът по тежка атлетика „Русе“ доказа, че новият център на щангите е край Дунав. Школата, създадена от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, пожъна три златни медала на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Москва и добави за разкош две олимпийски квоти и един подобрен европейски рекорд за юноши.
Първата титла донесе Надежда-Мей Нгуен, която спечели два златни медала. Тя излезе на подиума в най-леката, за съжаление, неолимпийска категория - до 45 килограма, и стана шампионка с двубой от 155 килограма. В изхвърлянето Надя записа три успешни опита на 67,70 и 72 килограма, с което спечели златния медал в движението. Макар че записа четвърти резултат в изтласкването, тя успя да завоюва титлата в общото класиране. 
За Надежда това е първо злато при жените, след като стана европейска вицешампионка при 15-годишните състезателки на първенството в Полша през 2016 година.
Второ злато спечели Ангел Русев в категория до 55  килограма. Русенецът събра двубой от 258 кг в двете движения. Ангел започна състезанието с неуспех на 105 кг, но след това се справи с тази тежест и записа още един успешен опит на 111 килограма, които му осигуриха бронз в изхвърлянето. Във второто движение изтласкване Русев започна с успех на 140 килограма, когато почти всички състезатели бяха приключили. Вече шампион, Ангел записа успешен опит на 147 килограма, което е европейски рекорд за юноши. 
19-годишният Ангел Русев е европейски вицешампион за мъже от Батуми 2019 г. и златен медалист до 20 години с 3 световни рекорда за юноши от Букурещ.
Третата титла завоюва Стилян Гроздев в категория до 61 килограма. Той събра двубой от 296 килограма. На 6 кг от него остана грузинецът Шота Машлевидзе, а бронзът остана за турчина Ферди Хардал, който е на 9 килограма от българина.
Стилян спечели злато и в изхвърлянето със 136 килограма, както и сребро в изтласкването със 161.
Българските шампиони и медалисти се прибират в София днес с полет през Истанбул.