Русе ще има най-шареното представителство в  парламента за последните 30 години. От всички партии, които влизат в Народното събрание, без мандат остава единствено коалицията на Мая Манолова. Но не това е голямата изненада, а сериозното отстъпление на БСП, която имаше трима депутати от Русе в досегашното Народно събрание.
По данни на езкитпол на две агенции, които са предварителни и биха могли да се променят, големият победител е представяният като обречен от опонентите си ГЕРБ. Партията печели три мандата, които са за Красен Кралев, Пламен Нунев и Алисе Муртезова.
По един мандат си поделят „Има такъв народ“ - Светлин Стоянов, БСП - Крум Зарков, „Демократична България“ - Митко Кунчев, ДПС - Бюрхан Абазов и ВМРО - Искрен Веселинов.
Това обаче вероятно не е окончателният списък. Ако ГЕРБ успее да състави правителство и Красен Кралев отново стане министър, мястото му ще бъде заето от Станимир Станчев. Възможно е точно тази листа да претърпи промени и по друга причина - ако някой от участниците в нея е събрал достатъчно преференции, за да се изкачи нагоре. При сегашните изисквания практически е трудно да се измести само водачът.
И още една потенциална промяна - не изключено Искрен Веселинов да влезе в парламента от София, където също е водач на листа. Тогава на депутатска банка ще седне и областният управител Галин Григоров. Решението ще бъде взето от ръководството на ВМРО.