Може ли трикратната европейска шампионка по свободна борба за жени Биляна Дудова от „Юнак“ /Русе/ да се вреди за квота към Токио?
Този въпрос си задават мнозина, които вече знаят, че на олимпийската квалификация в Будапеща като титулярка в нейната категория до 57 килограма на тепиха излезе Евелина Николова. Николова може би бе предпочетена, защото изненадващо победи Биляна на последното държавно първенство. Освен това тя завери олимпийска виза в унгарската столица. По-рано за тази квалификация се готвеха двете. 
„Доскоро мислех да се отказвам от борбата, но ето - ще пътувам за Токио“, заяви Евелина в интервю преди няколко дни.
Нейната еуфория изглежда малко прибързана, научи „Утро“. Най-малкото защото квотата за категорията не е поименна. Тя принадлежи на всяка държава. Което означава, че ако ръководството на нашата федерация по борба реши, може да изправи Дудова и Николова в директно преборване. Нещо като бараж. Те изглеждат достатъчно равностойни, за да се стигне до такъв вариант. Която победи, ще приготви куфарите за Токио.
Така състезателката на „Юнак“ ще има шанс да вземе сладък реванш от съперничката си за неочакваната загуба на държавното и да се запише сред участничките на игрите в японската столица.  
Дотук Русе е с две осигурени квоти чрез бореца Георги Вангелов и представителя ни в параолимпийските дисциплини в леката атлетика Християн Стянов.
Надеждите за още визи са свързани с шангистите Ангел Русев и Стилян Гроздев, на които предстои участие на европейско първенство в Москва.