„Републиканци за България“ за пореден път бе мишена на предполагаеми, но неустановени вандали. След целенасоченото късане на плакатите на партията вчера офисът й осъмна с големи черни свастики.
„Снощи до късно, докъм 0:30 ч след полунощ, е имало хора в офиса, които подготвят изборната ни кампанията. Те не са забелязали нищо необичайно, когато са си тръгвали. Днес сутринта в 8.30 ч, когато дойдох да отключа, намирам тази груба провокация - входната ни врата надраскана с тези нацистки символи. Тази провокация е насочена към нашите усилия за промяна в град Русе и областта. Това обаче няма да ни спре по нашия път към позитивизъм. Надявам се компетентните органи - МВР и ДАНС, да си свършат добре работата и да намерят извършителите на този безскрупулен акт. Явно много пречим на нашите политически опоненти“, заяви областният координатор на партията Бранимир Стефанов.
Координаторът на секторна политика „Спорт“ и втори в листата Филип Виденов определи случилото се като жалка проява на малодушие.
„В тази сграда не сме само нашата партия, има и други хора, които влизат и излизат оттук. Определям го като отражение на това, което се случва в държавата. Това не е начин за нормална кампания, каквато правим ние“, каза Виденов.
Това е поредна атака срещу политически клуб в Русе. В началото на месеца стъкло на офиса на ДПС беше счупено с чук.