„Енерго-Про“ е коригирало в посока надолу предложението си до Комисията за енергийно и водно регулиране за нови цени на електроенергията от 1 юли. Ако то бъде прието, токът за домакинствата по дневна тарифа ще струва 0.14517 лв./квтч, а по нощна - 0.05664 лв./квтч. 
Така общото увеличение за битовите потребители е в размер на 1,62%. Промяната е по-малка спрямо първоначално заявената поради окончателно уточняване на отчетните стойности на някои от ценообразуващите елементи. Тя е изчислена при сега действащите цени на всички останали участници на регулирания пазар, без да бъдат отчетени изменения на цените, които те биха заявили за утвърждаване от КЕВР за предстоящия ценови период.
Към тези стойности на тока трябва да се добавят и цените за достъп и пренос през мрежите на държавния Електроенергиен системен оператор /ЕСО/ и на „ЕРП Север“. Предлаганото повишение на цените за достъп и пренос през разпределителната мрежа на „ЕРП Север“ е 1.45%, което се отразява с 0,37% на заявените крайни цени.
Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да балансира всички предложения, определяйки справедливи цени за дружествата, и да ги обяви на 1 юли.