Вижда се краят на делото срещу четиримата русенци, които през април 2017 година отвлякоха мъж, закараха го до Текето с кола, пребиха го и го върнаха в дома му със заплахата да си мълчи. Потърпевшият обаче подал сигнал в полицията и още на следващия ден 50-годишният Демир Р., братята Асан и Мерджидин Ю., на 37 и 35 години, и помагачът им Георги Д, на 36 години, бяха арестувани. На 8 юли същата година Окръжният съд осъди Демир на пет години затвор, двамата братя получиха по осем години, а Георги бе наказан с 6 години и осем месеца лишаване от свобода.  
Присъдите бяха потвърдени и от Апелативния съд във Велико Търново. При обжалването във Върховния касационен съд обаче делото бе върнато за ново разглеждане в Търново от друг състав.
На последното заседание бе разпитан единият свидетел по отвличането, а другият бе заличен, тъй като не може да бъде открит. Двамата братя също са дали допълнителни обяснения. Присъдата ще бъде обявена в едномесечен срок. И съществува вероятност дори при потвърждаване на присъдата подсъдимите или поне двама от тях вече да са я изтърпели, като им се зачетат задържането в ареста и престоят в затвора.