Русенската машиностроителна фирма „Спарки“ вече няма работници, тъй като всички са преназначени в създаденото през миналата година „Спарки 2000 Русе“ ЕООД. Както „Утро“ писа, това дружество през януари закупи почти всички активи на някогашната „Агромашина“. И продължава дейността, като освен активите е придърпало и служителите, и клиентите на „Спарки“.
За работещите във фирмата остава да се надяват, че новият собственик - столичният адвокат Михаил Нацкин, както и новият управител - британският спец Макс Зиф, ще се справят по-добре от досегашната управа на предприятието. Едноличен собственик на „Спарки 2000 Русе“ ЕООД е Михаил Нацкин - адвокат и икономист, чиято специалност е стабилизация на финансово затруднени фирми. Макс Зиф е квалифициран експерт-счетоводител в реномираната компания „Прайсуотърхаус“ в Англия, а преди е заемал управленски роли и в различни банки и финансови компании. Преди няколко години той беше ангажиран от кредиторите на „Булсатком“, а по-късно пое и управлението на оператора, като го преструктурира и привлече нови инвеститори. 
Във финансово отношение промяната на собствеността засега води до някаква временна стабилизация. И преди, и сега обаче цялото дружество е ипотекирано в полза на Българската банка за развитие, която финансира покупката на предприятието с над 40 млн. лева.
В активите на „Спарки“ остават още няколко недвижими имота, които продължават да се продават. Сред тях са закритият басейн с обслужващи помещения до Кооперативния пазар и вила на Текето, които в момента се предлагат от съдия-изпълнител.