Двама възрастни пациенти с бронхопневмония бяха настанени в петък вечерта в Очно отделение по време на моето дежурство, без някой да ме уведоми, че трябва да приема болни със съмнения за коронавирус, би тревога в редакцията на „Утро“ медицинската сестра Силвия Шиварова. Тя силно се притеснила, тъй като нямала лични предпазни средства, въпреки това се организирала и ги настанила в отделна стая, за да ги изолира от останалите седем пациенти с очни проблеми. Взела защитно облекло, тръгнала да търси лекарства за пневмония в другите отделения, като оставила без надзор отделението. 
Основните ми притеснения бяха, че при евентуално влошаване на състоянието на пациентите с пневмония, аз не мога да им помогна, посочи Силвия Шиварова и уточни, че не отказва да лекува пациенти с коронавирус, но трябва да разполага с необходимите защитни предпазни средства.
На другия ден, в събота, Очно отделение действително е трансформирано за лечение на Ковид.
Всички отделения в болница „Канев“ са оборудвани с предпазни средства още от началото на пандемията и никой не ме е уведомил, че в Очното няма защитни облекла и предпазни средства, обясни вчера директорът по медицински дейности д-р Цветан Данев.
В петък вечерта всички места за Ковид болни са били заети и се е наложило двамата пациенти с бронхопневмония, но с отрицателни антигенни тестове, да бъдат настанени в Очно отделение, което е било определено за болни с Ковид-19. В събота пациентите от Очното са били изписани и на тяхно място са настанени седем болни от Ковид. Освен това там има и защитни облекла за персонала, така че аз не виждам драма в ситуацията, обясни д-р Данев.