Пробация е наказанието, което Районният съд наложи на учениците, които направиха опит за въоръжен грабеж на пункт на „Еврофутбол“ през януари 2020 г. Двама от 17-годишните тогава младежи са извършители на деянието, а третият им е помагал. И тримата са били с чисти досиета до момента.
Престъплението беше извършено на 10 януари, петък вечерта, когато двама младежи са влезли в букмейкърския пункт на бул.“Липник“ в Русе. Те са били с маски и пистолети, които насочили към служителката и намиращия се там клиент. Младежите поискали парите от касата, но жената събрала кураж да откаже и натиснала паник бутона. Щом видели, че нещата не се развиват по техния план, двамата нападатели избягали. По-късно полицията ги откри и задържа. Намерени бяха и пистолетите им, които се оказаха газови.
Сумата, заради която младежите влязоха в регистъра на криминално проявените и осъдените, е била 220 лева. 
Наказанието на С.Д.Д. е 1 година пробация, през която два пъти седмично трябва да се среща с пробационен служител и ще бъде включен в програми за обществено въздействие.
Същото наказание получава и съучастникът му Д.С.Ч., който е признат за виновен и за още едно престъпление - използвал е лична карта на друг човек, за да заблуди продавача в магазина за сигнално-газови пистолети и да се снабди с оръжията.
Помагачът М.А.И., чиято лична карта е използвана от Д.С.Ч. при покупката на оръжието, е осъден на същия срок пробация.
Присъдата подлежи на обжалване и протест.