Волейболистите на „Дунав“ напуснаха достойно първенството на Суперлигата. Те изиграха равностоен четвъртфинален мач реванш срещу „Левски“ в Русе, поведоха с 2:0, но отстъпиха с 2:3. След победа от 3:0 в столицата „Левски“ ще се срещне на полуфинала с „Нефтохимик“ /Бургас/ или с „Добруджа“ /Добрич/.
Дунавци взеха първите две части с 25:22 и 25:23, ала столичани отвърнаха с 21:25 и 24:26. Ключов бе четвъртият гейм, в който съдиите Ивайло Иванов и Борислав Йорданов дадоха рамо на гостите. Тайбрекът приключи при резултат 12:15.
Алекс Николов бе над всички за русенци със 17 точки /1 блокада/, Леон Тончев добави 16.
„Жалко! Изпуснахме съперника. Направихме и няколко елементарни грешки. Никога не съм коментирал работата на реферите, но те помогнаха на съперника в най-малко две завързани ситуации. Защо всичко се свиреше за гостите? Не че искам да се оправдая със съдиите, но тези най-малко две точки се оказаха и решаващи. Важното е, че отборът прояви характер. Хубаво би било да стигнем до трети мач в София, където със сигурност щеше да ни бъде много трудно и едва ли щяхме да продължим напред. Все пак изпълнихме донякъде целта си - класирахме се за плейофите, елиминирахме ЦСКА, а се опряхме и на „Левски“ като отбор, който показа борбеност“, коментира за „Утро“ старши треньорът на русенския тим Данаил Милушев. 
„Дунав“: Дейвид Кръстев, Димо Димов, Симеон Добрев, Алекс Николов, Георги Чалъков, Борис Наков, Леон Тончев, Ангел Павлов, Николай Манчев, Владимир Христов, Атанас Митев.