„Кларинетни фантазии“ замислят в Русенската опера - това ще бъде красива звучна изненада за изтърпелите поредната ковид пауза меломани, на които им липсва облагородяващото въздействие на концертите и спектаклите. 
На 17 април, когато всички се надяват третата вълна на пандемията да отшуми и поредният транш от забранителни мерки да е в историята, русенската публика ще има удоволствието да стане част от интересен концерт. Двама кларинетисти - гостът от София Борислав Йоцов и русенецът Преслав Петков, заедно с цигуларя Велизар Проданов ще изпълняват солистичните партии в творби на Римски-Корсаков, Микеле Мангани, Христо Йоцов и Ангел Заберски. Концертът ще бъде с участието на оркестъра на Русенската опера под палката на неговия главен диригент Димитър Косев. 
Събитието е планирано да се състои в зала „Филхармония“ от 19 часа. Преслав Петков и неговите колеги се надяват да не им мине котка път и да могат да покажат стилната програма пред русенци. 
Замислям и още нещо, което, вярвам, ще бъде интересно, каза кларинетистът пред „Утро“. Той се кани да осъществи една своя мечта и да повтори в родния си град джазовия празник, който беше организирал в Кувейт  с участието на тромпетиста Михаил Йосифов, пианиста Васил Спасов и сопраното Ана Карадимитрова, съпругата на Преслав. Вярвам, че русенци ще се радват на този концерт, планиран за 16 май, не по-малко от публиката в арабската държава, каза Преслав Петков, който в края на миналото лято се завърна от Кувейт.