Тричленен състав на Административния съд отхвърли жалбата на Венцислав Ангелов-Чикагото срещу решението на Районната избирателна комисия за премахване на плакатите му като кандидат за депутат от партия Българско национално обединение. Транспарантите бяха поставени на четири нерегламентирани места в града и бяха доминирани от атаки срещу „принудителното задължително ваксиниране“ срещу Ковид-19. Те бяха демонтирани от служители на КООРС по заповед на кмета Пенчо Милков, издадена след указание от РИК, че не отговарят на изискванията за политическа агитация. 
В хода на производството бе посочено, че  материалите на Ангелов с размери на билбордове не само застрашават живота и здравето на гражданите, но и са били монтирани извън обхвата на определените за тази цел места.
Съдът приема, че политиците имат свобода на изразяване и на предизборна агитация, но за всеки агитационен материал има изисквания - да бъде посочено от чие име се издава и да бъде поставен на определените от кмета на общината места или на на други места с разрешение на собственика или управителя на имота, в случая това е Община Русе. По тази причина жалбата е сметната за неоснователна и решението е окончателно.