Футболистите на „Дунав“ победиха „Черноморец“ /Балчик/ с 2:0 на неутрален терен в Търговище в мач от турнира за купата на Аматьорската лига. След двубоя „Утро“ разговаря с треньора на русенския отбор Ивайло Кирилов.
„Да си кажем честно, успяхме да излъжем съперника. Като единици „Черноморец“ е доста по-добър тим от водача в Североизточната Трета лига „Спартак“ /Варна/. Варненци са водачи, защото залагат на много по-сериозна подготовка. Предимството ни пред балчиклии бе, че младият ни състав бе по-зрял в тактически план, освен това успяхме да ги надбягаме. Съдете сами - при една от головите ни атаки бяхме с числено превъзходство пред вратата на съперника, а играчите на съперника се опитваха отчаяно да ни догонват. При това почнахме мача без основни хора - Симеон Иванов бе наказан, Александър Кирилов е контузен, Василен Марков пък получи травма при загрявката. Коляното му поддаде и не можеше да стъпи на крака си. При тези обстоятелства трябваше да върнем Диян Димов като централен защитник, където се справи идеално. Като цяло всички момчета се раздадоха, затова днес /вчера/ им дадохме почивка. Все пак ще отлича голмайстора Преслав Петков и много активния Атанас Стамболов. Тази победа срещу много добър за стандартите на Трета лига отбор ще ни даде повече самочувствие преди мача ни за първенство срещу „Септември“ /Тервел/“, коментира Кирилов. 
Кои ще са евентуалните съперници на „Дунав“ в полуфинала от турнира за купата на аматьорите? Това са „Левски“ /Лом/, „Локомотив“ /Мездра/, „Марек“ /Дупница/, „Розова долина“ /Казанлък/ или „Куклен“.