Окръжния съд остави без уважение молбата на арестувания за подкупи полицай от Сливо поле Емил Моллов да му се измени мярка задържане под стража в по-лека. 
Младши автоконтрольорът, колегата му Назиф Ахмедов и командирът на отделение Борислав Борисов бяха задържани на пътя в района на Сливо поле на 6 януари при акция на Окръжна прокуратура и служба „Вътрешна сигурност“ към МВР по информация, че редовно вземат подкупи от шофьори. На място били открити Борислав и Назиф в момент, в който прибирали 30 лева от поредната си жертва. На тяхно място разследващите са поискали да дойде друг екип, за да може двамата униформени да бъдат отведени с белезници. Единият от пристигналата нова смяна бил Емил Моллов, за когото имало данни, че също е участвал в организираният рекет на водачи на автомобили. Той също е задържан. 
В хода на разпитите се разбрало, че 44-годишният Борислав е обвинен за 12 подкупа, 41-годишният Емил ще отговаря за 9 подкупа - осем в съучастие с Борислав и един самостоятелно, взети в периода 2 август-10 октомври, а Назиф, също на 41 г., бе обвинен за пет случая на изнудване на шофьори. На пресконференцията ведната след задържането на полицаите в ареста окръжният прокурор Георги Георгие обясни, че е установена безпардонна дейност на тримата униформени, нагло и провокативно поведение. Наблюдаващият делото прокурор Радослав Градев пък допълни, че в края на всяка смяна уличените си разделяли между 100 и 150 лева и се разделяли с думите „Направихме по две хубави надници за днес“. Тримата полицаи винаги излизали на смяна с патрулки без камери, което улеснявало рекета им.
На 9 януари Окръжният съд им наложи постоянен арест. Емил и Назиф обжалваха в Апелативния съд, но без успех.
В петък Окръжния съд разгледа молбата на Моллов постоянният му арест да бъде изменен в по-лека мярка. Мотивите на двамата му адвокати Огнян Басарболиев и Емил Тодоров бяха, че вече не съществува опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като е отстранен от длъжност и няма възможност да влияе на свидетелите, а освен това имал и здравословни проблеми. Прокурор Градев обаче контрира, че не всички лица, имащи отношение по случая, са разпитани и в този смисъл не е отпаднала опасността да им повлияе. Според него за момента няма медицински данни задържаният да не може да престоява в ареста.
Окръжният съд остави в ареста Емил Моллов. По думите на съдията Юлиян Стаменов представената медицинска документация не установява неотложни обстоятелства, които да или изключват престоя му там. Освен това според него реалната опасност от укриване на обвиняемия или извършване на друго престъпление остава непроменена.