Футболистите на „Дунав“ ще играят в неделя срещу „Черноморец“ /Балчик/ в Търговище мач от турнира за купата на Аматьорската лига. Двубоят ще започне в 14 часа, а при елиминиране на съперника русенският отбор ще се класира за полуфиналната фаза на надпреварата. 
„Готвим се нормално. Нямаме контузени с изключение на Александър Кирилов. Лошото е, че ще сме без Симеон Иванов. Той получи пети жълт картон в двубоя срещу „Спартак“ във Варна и бе наказан с лишаване от права за един мач. На практика почти сме без нападатели. Ще трябва да измислим кои футболисти с по-офанзивни функции ще заемат местата на Кирилов и Иванов“, каза пред „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
Той призна, че „Черноморец“ е много сериозен отбор в състава на Североизточната Трета лига. И с основание - балчиклии са трети с 36 точки. Треньор на тима е варненецът Бойко Каменов, а основният футболист е бившият нападател на „Черно море“ /Варна/ Румен Николов. 
Цирков се върна към мача за първенство преди няколко дни, когато „Дунав“ загуби с 1:3 дербито срещу „Спартак“ във Варна. 
„Изгледах на няколко пъти запис от тази среща. Изводите са ясни - през първото полувреме играхме като мъжки отбор, а второто - като юношески. Младостта си каза думата. Трябва да направим така, че в следващите мачове да се държим равномерно през всичките 90 минути. Сигурен съм, че ако играем наново със „Спартак“ след време, ще изглеждаме доста по-добре“, заяви Цирков.