Спешна проверка наредил зам.-кметът Енчо Енчев заради недоволството на майки, възмутени от това, че не ги пускат вътре в детска ясла №12 в квартал „Здравец Изток“, за да обуват и обличат сами децата си вечер, когато ги прибират.
Налага се да обуваме децата навън, на студено, коментирали майките в групите в социалните мрежи. 
Имаме устно нареждане от РЗИ да не допускаме родители да влизат вътре, затова строго спазваме изискванията и противоепидемичните мерки, каза за „Утро“ директорът на детска ясла 12 Милена Йорданова.
За нас също е натоварващо колегите да обличат и обуват всички деца, когато родителите идват да ги вземат, но не бива да допускаме никакъв риск да се внесе зараза в помещенията, добави Йорданова. И на свой ред изрази недоумение от това, че много от майките идват в яслата, без да си правят труда да слагат маски.
Знам, че не е удобно предаването на децата на самия вход, в условията на пандемия много неща не са удобни, но трябва да ги приемаме в името на опазването на здравето, каза тя. 
Проверката в ясла 12, водена от началника на отдел „Здравеопазване“ Радостина Пейкова, показала, че противоепидемичните мерки на здравното министерство се спазват.