Съобщената първо в „Утро“ новина за сливането на ФК „Аристон“ и ФК „Локомотив“ под знамето на „железничарите“ ни върна назад във времето, когато Николай Синабов постави основите на аристонската школа. Сега, доколкото ни е известно, той живее със семейството си в Германия, но налетият от него фундамент няма как да бъде подминат.
Ще започнем оттам, че привлеченият от „Интер“ /Милано/ Никола Илиев, за когото писахме преди дни, че вече играе за младежкия тим на италианския гранд, тръгна от точно тази русенска школа. Изключително техничен футболист! 
Бисер Бонев пък е момче, което попада редовно в групата на мъжкия отбор на „Ботев“ /Пд/. И техниката при него е на завидно ниво.
Александър Бучков подкара топката като едно от момчетата в школата на „Аристон“. Днес той е част от представителния отбор на ЦСКА.
Борис Димитров носи екипа на „Славия“, а Виктор Тодоров - на „Берое“.
През есента на миналата година Димитър Тодоров също влезе в полезрението на „армейците“. По-рано талантливият краен бранител отказа оферта на другите „червени“ - ЦСКА 1948, въпреки че той и родителите му бяха ухажвани лично от могъщия спонсор на клуба Цветомир Найденов. Митко предпочете да остане с дунавския екип. 
А в сегашния тим на „Дунав“ личат куп футболисти, тръгнали от детските групи на „Аристон“ - Александър Кирилов, Дани Братоев, Василен Марков, Огнян Николов, Преслав Петков, Преслав Папарков...Все младежи с качества! Почти цял отбор! 
Заслугата за тяхното изграждане по онези терени в комплекс „Локомотив“ бе на Тодор Тодоров, Мариян Тодоров, Драгомир Григоров.
Вече е ясно - ФК „Аристон“ ще престане да съществува като име, защото срокът му за концесия на комплекса приключи, а постъпките за нов договор бяха отхвърлени. Затова и се стигна до това компромисно сливане с „Локомотив“.
Колкото и да бе подценявана и гледана отвисоко от някои, аристонската школа с архитект Николай Синабов остави следа. Доказателството са тези момчета - от Коко  Илиев в „Интер“ /Милано/ до сърцевината на днешния „Дунав“. Ще рече, че когато талантът попадне в правилните ръце, няма начин да не лети нагоре.