Волейболистите на „Дунав“ са на крачка от четвъртфиналите за титлата в Суперлигата. Момчетата на старши треньора Данаил Милушев победиха като гости в първи и много драматичен мач от плейофите ЦСКА с 3:2 -  23:25, 25:15, 26:24, 24:26, 17:15/. Реваншът в Русе ще е утре от 18 часа. При втора дунавска победа серията приключва, при успех на „червените“ на наш терен ще се играе трета среща в софийската зала „Васил Симов“. 
„Армейците“ имаха превес в първия гейм, поведоха, но дунавци постепенно ги догониха и за малко изпуснаха да вземат частта. Последва 25:15 и 26:24 за русенския отбор, след което домакините изравниха мъчително до 2:2 /24:26/. 
Тайбрекът отново бе точка за точка. В крайна сметка момчетата от „Дунав“ показаха по-здрави нерви и заслужиха победата - 17:15.    
Дейвид Кръстев изигра великолепен мач. Той реализира фантастичните 27 точки, 7 от които дойдоха след изпълнения на сервиси. Дейвид направи и две блокади. Леон Тончев добави 19 точки /2 блокади/.
Като се има предвид, че дунавци играха с контузените Георги Чалъков и Борис Наков, победата в София е с двойно по-голяма стойност. 
„От това, което видях, нашият отбор бе по-добър. Спокойно можехме да затворим мача до 3:1, без да влизаме в тайбрек. Сега ни чака домакинство, което, макар че ще е без публика, трябва да спечелим. Вярвам, че ще го направим“, коментира пред „Утро“ треньорът Красимир Миронов. 
„Дунав“: Дейвид Кръстев, Димо Димов, Симеон Добрев, Георги Чалъков, Борис Наков, Александър Илиев, Леон Тончев, Ангел Павлов, Николай Манчев. 

Милушев: Защо да не помечтаем
за четвъртфинал с „Левски“

Старши треньорът на „Дунав“ Данаил Милушев предупреди, че евентуална еуфория от победата срещу ЦСКА в първия плейофен мач може да свърши лоша услуга с мотивацията на волейболистите.
„Направихме само първата крачка. Втората в петък ще е далеч по-важна. Иска ми се да вземем и този мач, за да приключим серията по възможно най-бързия начин. ЦСКА не е това, което беше в предишните години, но винаги е опасен и непредвидим съперник с традиционно сериозна роля в българския волейбол. Аз мисля, че можем да се справим и в Русе, а защо и да не помечтаем за четвъртфинален плейоф срещу „Левски“, съперник, срещу когото също можем да играем равностойно. В първия мач срещу ЦСКА съм доволен от всички. Леон Тончев и Дейвид Кръстев показаха класа. Контузените Георги Чалъков и Борис Наков също дадоха това, на което са способни в момента. Самото им присъствие на терена беше много полезно за самочувствието на отбора. Сега трябва да се концентрираме и да си дадем ясна сметка, че извървяхме само половината от пътя“, коментира Данаил Милушев пред „Утро“.