Варна е в малко смешна еуфория, става ясно от интервю на Васил Петров пред сайта „Петел“. В него старши треньорът на „Спартак“ разказва въодушевено как неговият тим победил „Дунав“ с 3:1 след извънземна едва ли не игра през второто полувреме. След 0:1 настъпил велик обрат с продукция, каквато наставникът искал да вижда във всеки мач. Той обаче отправя и джентълменски думи: „Поздравявам „Дунав“, че игра нахъсен футбол“.
Ние пък потърсихме за коментар треньора на „Дунав“ Ивайло Кирилов.
„Преди почивката бяхме много добри и свежи. На полувремето казах на момчетата, че вторите 45 минути ще бъдат коренно различни. Съвсем друго ще е и поведението на съдията /Красимир Кръстев от Шумен/. И бях прав. На практика реферът обърна мача. Почна да свири всяко единоборство в полза на „Спартак“ и домакините ни засипаха с центрирания. От всяка точка на терена топката летеше като при бомбардировка в нашия пеналт. С такава еднотипна игра не виждах как можеха да ни вкарат гол. Но съдията продължи да върши работата си „добре“. Поряза ни с измислена дузпа за 1:1 и нататък вече нямахме сили да реагираме. Факт е, че някои наши момчета се позагубиха, защото видимо отстъпваха физически. Все пак става дума за юноши. Резервите също не се включиха добре. Направихме смени, защото Симеон Иванов висеше с жълт картон и виждахме как е въпрос на време съдията да ни остави с 10 футболисти. Той само това чакаше. Като цяло това дерби беше много полезен урок и трябва да признаем, че на този етап не сме готови да спечелим такъв мач“, коментира Кирилов.
Тази неделя отборът на „Дунав“ ще играе срещу „Черноморец“ /Балчик/ в Търговище двубой от турнира за купата н на Аматьорската лига. Срещата ще започне в 14 часа.