Центърът за личностно развитие, както се нарича от известно време Средношколското общежитие, вече има ново пространство за изкуство и работа по интереси.
Просторната зала на четвъртия етаж е изцяло преобразена - сега тя грее в топли слънчеви цветове, обзаведена е с нови канапета, столове, маси и шкафове, които дават възможност за почивка, но и за разнообразни занимания. Всичко това успяхме да направим по проект, който спечелихме по национална програма за съвременни условия за децата в общежитията, каза директорката Христина Петкова. Тя е щастлива, че са успели да се справят, което не е било лесна задача в условията на Ковид кризата. 
Възпитателките Милена Лечева и Лорете Йорданова са главните действащи лица по изпълнението на проекта. Те са и най-вдъхновените ентусиастки, които провокират у гимназистите креативните им дарби и заложби. Под тяхно ръководство и с тяхна подкрепа учениците, които живеят в общежитието, вече са изработили много красиви сувенири и украшения, като за първия ден на мартенския месец бяха подготвили огромна колекция от мартеници - символи на пролетта и надеждата. 
Децата тепърва ще усвояват това пространство, което разполага и с първата за нас интерактивна дъска, с много интересни книги за изкуство, за рисуване, за отглеждане на цветя, за изработка на различни предмети на изкуството, обясниха Йорданова и Лечева. Гимназистите особено много се радват на пъзелите, 3D конструкторите, на игрите, с които могат да се забавляват в свободното си време. Така те не само имат възможност да осмислят часовете, свободни от уроци, но и да отключат таланти, за които понякога и самите те не подозират, казаха възпитателките.